de Queeste - theatermakershuis

scroll to top

LOCKED-IN

TEKST VAN PAUL POURVEUR
OP TOURNEE

Het 'Locked-In Syndrom' is een toestand van optimaal bewustzijn in de cocon van een onbeweeglijk lichaam. Dit onoverbrugbare geestelijk isolement wordt in een nieuwe tekst van Paul Pourveur, gebruikt als metafoor voor het passionele drama tussen twee jongeren met hun beperkte geschiedenis vol wereldgebeurtenissen. Minimaal verleden, maximale toekomst. Ze kennen elkaar nog maar pas. Dan, plots, staat de tijd een seconde stil. Terwijl het lichaam aftakelt, razen hun gedachten als een orkaan over en weer. De ruïne die ze achterlieten, proberen ze nu te reconstrueren.

 

LOCKED-IN is een voorstelling van
Yonina Spijker & Ali Ben Horsting spel
Paul Pourveur tekst (schrijfopdracht)
Christophe Aussems regie
Bart Peeters dramaturgie
Jan Boelen toneelbeeld
Hans Mullens muziek / geluid
Jean-Lou Caglar & Boy Kellenaers techniek & lichtontwerp
Bert Luyten zakelijke coördinatie
Carry Gisbertz voorstellingsfotografie
Geert Setola grafische vormgeving
JZUZ website

in coproductie met Het Huis Van Bourgondië, Maastricht
met de steun van de beide Provincies Limburg, het Ministerie van OC en W, de Gemeente Maastricht, de Vlaamse Gemeenschap, de Hustinx-stichting, stichting LIRA Fonds, Pauwhof Fonds

 

IN DE PRIJZEN
Christophe Aussems ontving bij zijn afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht voor het concept van LOCKED-IN de Hustinxprijs 1999

januari 2001
Maastricht (Première) Het Huis van Bourgondië N
maart 2001
TOURNEE t.e.m. 30 maart '01 in Heusden-Zolder, Groningen, Utrecht, Venlo, Nijmegen, Lanaken, Berchem, Amsterdam, Amersfoort, Hasselt & Tilburg.
mei 2001
MAASTRICHT Maastricht Toneelstad Festival +31 43 350 55 55 N
N Nederland L Limburg IN Inleiding NA Nagesprek ☆ Uitverkocht ⨂ Geannuleerd ⨀ Laatste Tickets
"Maar nu hebben we tijd, niemand moet ergens naartoe. Niemand verwacht ons ergens. Nooit meer. Nu kunnen we de tijd nemen..."

Voorstelling in BEELD

Auteur - PAUL POURVEUR

Maar nu hebben we tijd, niemand moet ergens naartoe. Niemand verwacht ons ergens. Nooit meer. Nu kunnen we de tijd nemen.
Elkaar eindelijk toevertrouwen dat we verliefd zijn ...anders telt onze liefde niet.
Elkaar eindelijk al die dingen zeggen die we elkaar nooit durfden zeggen.
....
Begin jij maar...
....
Wil je niet?
(tekstfragment uit Locked-In, Paul Pourveur)

Paul Pourveur (°1952) studeerde aan Rits Brussel een opleiding filmmontage en bekwaamde zich verder in het scenarioschrijven in de Verenigde Staten. Aanvankelijk werkte hij als scenarist voor film en televisie, maar midden jaren '80 begon hij ook teksten voor theater te schrijven. Sinds 1986 schreef hij een ongemeen rijk palmares van intrigerende theaterteksten bij elkaar, waardoor hij tot één van de belangrijkste levenciers van nieuw tekstmateriaal in het Nederlandse taalgebied uitgroeide. In 1999 ontving hij voor 'Stiefmoeders' de Taalunie Toneelschrijfprijs. Zijn werk word internationaal opgevoerd.

Pourveur is een zeer veelzijdige auteur, die zich zo min mogelijk laat beperken door regels en conventies. Fragmentering, stijlvermenging en ontregeling van de taal zijn bij Pourveur de uitdrukking van een complexe werkelijkheidservaring en van het besef dat de taal onmogelijk die werkelijkheid kan weergeven.
Paul Pourveur schrijft zijn teksten meestal in opdacht van een regisseur of een gezelschap.

DE QUEESTE + BRAAKLAND/ZHEBILDING = HET NIEUWSTEDELIJK