de Queeste - theatermakershuis

scroll to top

Welkom op ons Startfeest

Op 30 mei smelten theatergezelschappen de Queeste en Braakland/ZheBilding samen tot een nieuw huis. Tijdens een STARTFEEST in OPEK in Leuven lanceren we de nieuwe naam en doen we het programma op feestelijke wijze uit de doeken. We willen u hierop van harte uitnodigen.

Op het startfeest stellen we ons nieuwe theaterhuis voor tijdens een tiental korte sessies in en rond verschillende ruimtes van OPEK. Huismuzikanten Rudy Trouvé, Youri Van Uffelen, Myrthe Luyten en Geert Waegeman spelen intieme concertjes doorheen het gebouw en houden een blind date met elkaar. Acteurs Simone Milsdochter en Jonas Vanthielen brengen fragmenten uit voorstellingen. Theatermakers Stijn Devillé, Adriaan Van Aken, Christophe Aussems, Maarten Ketels en Jessa Wildemeersch laten meekijken in hun werkproces, nemen hun bibliotheek mee en laten beklijvende interviewfragmenten horen. En op het dakterras kan je terecht voor de ultieme theaterervaring: Chris Lomme wacht je op en fluistert je iets toe dat alleen voor jouw oren bestemd is.

Maar tijdens het startfeest nemen we ook de ruimte om even achteruit te blikken. Actrice Sara Vertongen doet een poging om 18 jaar aan voorstellingen van de Queeste en Braakland/ZheBilding samen te vatten in een monoloog van 15 minuten. 114 voorstellingen in 15 minuten: 4 seconden per voorstelling dus.

Eindigen doen we met enkele concerten en een feest waarbij gedanst mag worden, zoals bij elk goed trouwfeest. Welkom!

Het nieuwe theaterhuis wordt het stedentheater voor Leuven, Hasselt en Genk. Het startfeest vindt plaats in OPEK in Leuven, de uitvalsbasis van het nieuwe huis. VUUR, de eerste productie van het nieuwe huis start op 20 juni op locatie in Heusden-Zolder.

Startfeest nieuw theaterhuis
30 mei 19u30

met o.a. : Christophe Aussems, Stijn Devillé, Maarten Ketels, Chris Lomme, Myrthe Luyten, Simone Milsdochter, Rudy Trouvé, Adriaan Van Aken, Jonas Vanthielen, Youri Van Uffelen, Sara Vertongen, Geert Waegeman, Jessa Wildemeersch,…

DE QUEESTE + BRAAKLAND/ZHEBILDING = HET NIEUWSTEDELIJK