de Queeste - theatermakershuis

scroll to top

Vlaamse regering zet mes in cultuursector

Parallel met de septemberverklaring die afgelopen maandag door Vlaams minister-president Geert Bourgeois werd voorgelezen bundelde de sociale en culturele sector haar krachten alvast in de campagne HART boven HARD. Een alternatieve septemberverklaring diende als oproep voor een beleid met gelijkheid, solidariteit en zuurstof voor iedereen.

Intussen weten we meer dan ooit dat die oproep broodnodig was en is. Onheilspellende berichten bereikten onze sector deze ochtend. Lees hier meer over de besparingen die de theater- en muziekgezelschappen nog tijdens deze subsidiecyclus te slikken krijgen:

* De Standaard alarmeert met 'Cultuursector staat voor 'bikkelharde' besparingen van vijf procent.
* De Morgen bericht 'Vlaamse regering zet mes in cultuursector'
* 'Sven Gatz: theater- en muziekgezelschappen moeten gemiddeld 7,5 procent inleveren' titel De Wereld morgen.


Wat dit voor Theatermakershuis de Queeste zal betekenen zal de nabije toekomst uitmaken. 

 

DE QUEESTE + BRAAKLAND/ZHEBILDING = HET NIEUWSTEDELIJK