de Queeste - theatermakershuis

scroll to top

Kanaal Paviljoen tijdens De Unie Hasselt-Genk

Eind december 2013 lanceerde a2o architecten i.s.m. Z33 en de organisaties van Quartier Canal (de Queeste, Muziekodroom, Villa Basta…) een open call met als titel ‘Ontwerp een ontmoetingsplek voor De Unie Hasselt-Genk in Quartier Canal’. Kunstenaars, ontwerpers en architecten werden op die manier uitgenodigd om een ontwerp te maken voor een plek die creatief en multifunctioneel ingezet kan worden.

Uit de vele inzendingen viel de keuze uiteindelijk op het ontwerp van het Zwitserse Atelier Amont. In samenwerking met studenten Architectuur uit Hasselt en Genk realiseert Atelier Amont nu zijn ontwerp: een houten structuur aan het water met sprekende dakvorm en omhuld met gordijnen, vormt een intieme ontmoetingsplek.

Je kan de vorderingen via talrijke kanalen volgen, waaronder deze facebookpagina. Meer info over De Unie vind je hier.
Kanaal Paviljoen wordt officieel geopend tijdens het startevent van De Unie op zaterdag 21 juni.

 

DE QUEESTE + BRAAKLAND/ZHEBILDING = HET NIEUWSTEDELIJK