de Queeste - theatermakershuis

scroll to top

tip: MOEDER EN KIND van Suze Milius

Doet de naam Suze Milius een belletje rinkelen?  Deze beloftevolle jonge maker tekende begin dit seizoen voor de regie van onze bijzondere locatievoorstelling BOVEN WATER.

Momenteel herneemt Suze een oudere succesvoorstelling.
Bij Toneelgroep Maastricht regisseerde ze in 2013 niemand minder dan Marlies Heuer en Lowie van Oers in Moeder en kind
Je kan deze voorstelling zien op do 10 en vr 11 april a.s. in Maastricht (Bordenhal, Toneelgroep Maastricht).  Een absolute aanrader !!

“Moeder en kind is een productie zonder vuurwerk, zonder kleurige vonken, zonder spetterende beelden en dialogen. Alles verloopt hier gestileerd, clean en wit, subtiel suggestief, sober, zelfs sacraal. En dat is degelijk (en) mooi.” Theaterkrant.nl ****

“Marlies Heuer beschikt over een arsenaal aan gezichtsuitdrukkingen en stemmetjes, die van de moeder een fascinerend enigma maken.” De Volkskrant ***

Na jaren geen contact te hebben gehad, krijgt een moeder bezoek van haar zoon. Daar staan ze dan. Ze blijken vreemden voor elkaar. Ze proberen elkaar te doorgronden en te herkennen, ze proberen samen te zijn. Op zoek naar wat het betekent een moeder of een kind te zijn.
In Moeder en kind toont Jon Fosse zich een meester in het neerzetten van de tergende onderhuidse spanningen tussen de twee personages en weet hij juist de stiltes te laten spreken.

Jon Fosse (tekst), Suze Milius (regie), Marlies Heuer & Lowie van Oers (spel),
Stefan Jakiela (scenografie), Ate-Jan van Kampen (lichtontwerp), Ben van Duin (foto)
in samenwerking met Toneelgroep Maastricht & C/O – netwerk talentontwikkeling

do 10 & vr 11 april  20u30
Bordenhal – Toneelgroep Maastricht

DE QUEESTE + BRAAKLAND/ZHEBILDING = HET NIEUWSTEDELIJK