de Queeste - theatermakershuis

scroll to top

DE CITY opnieuw in Amsterdam

Na een uitverkochte voorstelling op ITS-festival 2013, is DE CITY volgende week opnieuw te zien in Amsterdam.

Heb je DE CITY nog niet gezien?  Grijp dan nu je kans!
Di 10 & wo 11 december in Compagnietheater Amsterdam.

meer info

 

"Anderhalf uur zit je op het puntje van je stoel. (...)
Naomi Velissariou is een bijzonder talent dat in het oog gehouden moet worden. (...) 
Heel mooi heeft Marijke de Kerf haar spelers zo weten te regisseren dat ze de teksten, hoe ongerijmd en absurd ze ook klinken en zijn, als heel natuurlijk, persoonlijk en geloofwaardig zeggen. Voor mij is hier een jong talent opgestaan dat zeer de moeite waard is om te volgen."  ****
Theaterkrant.nl (Tuur Devens) - 30/05/13

"In een geheel wit decor laat regisseur Marijke de Kerf haar acteurs Crimps zinnen met grote precisie fijn slijpen. De absurde opkomsten via spleten in het witte achterdoek versterken de langzaam opgebouwde nachtmerrie. (...)
Opmerkelijk is de rol van de Waalse Anne-Charlotte Bisoux als de buurvrouw, wier sterke accent, gekoppeld aan grote accuratesse een prachtig vervreemdend effect sorteert.
(...) Marijke weet met haar dienstbaren en bijna ambachtelijke enscenering een sfeer op te roepen die je lang bijblijft." 
****
Het Parool (Simon van den Berg) - 26/06/13

"Op fascinerende manier laat Marijke de Kerf in haar regie van DE CITY, gemaakt onder de hoede van de Toneelacademie Maastricht, deze verwarrende wederwaardigheden zien. In een spelregie en visie waarin niet alleen auteur Martin Crimp, maar ook auteurs als Beckett en Pinter mee klinken, weten de drie spelers in regie van de Kerf anderhalf uur lang een intense spanning vast te houden. Haar regie is geen optelsom van losse scènes (...) maar een consequent gebracht en krachtig geheel. Marijke de Kerf is een grote belofte."
NRC (Kester Freriks) - 28/06/13
 
DE QUEESTE + BRAAKLAND/ZHEBILDING = HET NIEUWSTEDELIJK